Intimno zdravje velja za trdno osnovo celotnega telesnega zdravja.

Tosama je opredeljena za naravno

Pomoč pri skrbi za intimno zdravje je eno od poslanstev, ki so si jih zastavili v Tosami. Svojo ponudbo izdelkov za intimno nego in higieno oblikujejo s prepričanjem, da morajo ob osnovni funkciji poskrbeti tudi za ohranjanje ali izboljšanje zdravja uporabnikov. To uresničujejo z izborom sestavin, ki morajo biti kar se da naravne. Tosamina blagovna znamka Natura Femina je tista, ki sodobnim ženskam že ponuja organske vložke in tampone, naravno intimno peno ter intimno kremo in tampone s probiotiki. Tokrat pa predstavljajo nov izdelek: intimni gel, ki opravlja vlogo lubrikanta.

Intimno zdravje velja za trdno osnovo celotnega telesnega zdravja. Naša izbira izdelkov za nego in pripomočkov, ki jih pri skrbi zase potrebujemo, namreč lahko močno vpliva na kožo in sluznico intimnih predelov.

Marsikdaj so prav naše slabe odločitve krive za porušeno naravno ravnovesje mikroflore ter za vnetja, izcedke, mehanske poškodbe ali alergije na skritih delih telesa. Pri odločitvah za spodnje perilo, vložke in tampone, intimna mila in negovalne kreme, pa tudi pri izbiri spolnih igračk in pripomočkov moramo zato biti preudarni ni skrbni.

Pri slabšem vlaženju nožnice, pri drugih spolnih praksah

Pri heteroseksualnih odnosih se pričakuje, da bo ženska nožnica ob vzburjenju naravno poskrbela za vlaženje, žal pa je kar nekaj razlogov, da se tu zaplete. Nožnica namreč sposobnost zadostnega vlaženja izgublja z menopavzo, krivo je lahko hormonsko neravnovesje ali jemanje nekaterih zdravil, včasih do slabšega delovanja sluznice pride po porodu, nekaterih boleznih, po obsevanjih ali kemoterapiji. Sposobnost vlaženja se spreminja tudi tekom menstrualnega cikla, suhost lahko povzročita celo stres ali utrujenost.

Tudi pri vseh drugih oblikah spolnih praks so tovrstni geli nepogrešljivi: pri analnih in tudi oralnih odnosih, pri pettingu in manualni stimulaciji, uporabi kondomov, seksualnih igračk in pri samozadovoljevanju.

Komu je namenjen lubrikant?

Osnovna naloga lubrikantov v spolnosti je zmanjševanje trenja oziroma povečevanje drsnosti – prispevati morajo torej k boljši navlaženosti – pa ne samo nožnice. Dejansko z lubrikanti oziroma vlažilnimi geli uspešno nadomeščamo naravne izločke, ki so potrebni, da spolni odnosi ne prinašajo bolečin, odrgnin in podobnih težav. Niso pa lubrikanti le pomoč ob telesnih težavah, obvezna sestavina spolnosti postajajo tudi zato, ker pomagajo okrepiti občutke in domišljijo, spolnost z njimi postane pestrejša in razburljivejša. 

Novost iz Tosame

Intimni gel Natura Femina je posebnost na trgu, saj so mu dodane nekatere sestavine, ki jih običajni lubrikanti ne vsebujejo. Narejen je na vodni osnovi, zato se brez težav spere in ne pušča madežev, obenem pa ne poškoduje silikonskih igračk in ne kondomov iz lateksa. Kar 80 odstotkov njegovih sestavin je popolnoma naravnih, tri med njimi pa poskrbijo, da gel precej izstopa med podobnimi izdelki na trgu. Dodani so mu namreč mlečna kislina, probiotiki in arginin.

Sestavini Lactobacillus Ferment Lysate in Lactic Acid sta kombinacija probiotičnih sestavin in mlečne kisline. Spodbujata vlaženje ter poskrbita za vzdrževanje naravnega mikrobioma kože in sluznice, obenem pa delujeta regenerativno, protivnetno in pomirjevalno.

Arginin je naravna aminokislina, ki je vključena v mnoge procese v telesu, njegova naloga pa je širjenje žil in pospeševanje dotoka krvi. Dodan gelu spodbuja naravno vlaženje in je sredstvo za senzibilizacijo klitorisa – poskrbi namreč  za prijetno ščemenje.